Naslovnica Rezervacije Kontakt
Nazovite nas na: +385 (0) 99 864 8513
Dobrodošli na stranice Villa Mare
U jedinstvenoj prirodi mediteranske vegetacije, s prekrasnim plažama, svim dragim gostima, željnim pravog odmora u spokoju i miru otoka Visa, vrata dobodošlice će Vam otvoriti obitelj Popović.

U ponudi imamo 6 novouređenih apartmana (2+1) sa vlastitim parkingom, zasebnim ulazima i balkonima koji pružaju pogled na morski zaljev i obližnje otoke. Nalazimo se par minuta od centra i gradske plaže. Idealno za odmor u ambijentu ozvučeom pjevom ptica i šumom valova.
Prepustite se čarima raja, zvanog Komiža.
Villa Mare | Grad Komiža
Grad Komiža
Dopustite nam da Vam kroz kratku povijest dočaramo naš dragulj -  otok Vis.

Otok Vis nalazi se u srcu Jadranskog mora, 30ak nautičkih milja od prvog većeg grada, točnije Splita. Na svega 100 m2, burna povijest (česte bitke na moru i kopnu, te strateški polozaj doveli su do zabarane turizma sve do 1989. godine) okarakterizirala ga je nevjerovatna očuvana priroda i mnoštvo još uvijek neotkrivenih tajni.

Svojim položajem predstavlja pravu izoliranu oazu od civilizacije i modernog svijeta. Njeguje ga topla i blaga klima što ga čini atrkativnim u svako doba godine.  

Akvatorij Visa krasi nekolicina pučinskih otočića i hridi kao sto su Budikovac, Ravnik, Sv. Andrija, Brusnik, Palagruža. Najznačajniji je Biševo sa svojim prirodnim fenomenom, Modrom špiljom, te Medvjeđom špiljom koje ime dobila po svojoj vjernoj stanovnici – sredozemnoj medvjedici.  

Dva su grada zaštitnika otoka Visa, Vis i Komiža, te sela i zaseoci koji vrednuju običaj seoskog domaćinstva: Podšpilje, Podhumlje, Marine zemlje, Plisko polje, Žena glava i dr.

Grad Komiža smjestio se podno najvišeg vrha otoka, brda Hum, na jugozapadnoj obali otoka u dubokom zaljevu. Tipično je dalmatinsko mjesto s uskim ulicama, kućama stisnutim oko luke i brojnim plažama.

Prvi spomen imena Komiže sačuvan je u jednom dokumentu iz druge polovice 12. stoljeća.

Komiža se uvijek ponosila svojom ribarskom poviješću o čemu danas svjedoči Ribarski muzej, jedinstven u Hrvatskoj, smješten u staroj mletačkoj kuli na rivi. U njemu su izloženi tradicionalni ribarski alati, te replika Gajete ”Falkuše” - autohtoni hrvatski brod kojeg je UNESCO uvrstio u program Svjetske spomeničke baštine.

U Komiži se svake godine 6.prosinca, na blagdan sv. Nikole, zaštitnika putnika, pomoraca i ribara (ujedno i Dan grada Komiže) ispred župne crkve sv. Nikole pali žrtveni brod.

Poznata je također po ribljim specijalitetima i izvornim vinama.

No, ipak Vam nećemo otkriti sve. Posjeite nas, i uvjerite se u čari našeg komadića raja na Zemlji.

Vremenska prognoza
Grad Komiža
Smjer vjetra : NE
Brzina vjetra : 2 (m/s)
Temperatura : 28 C
Vlažnost 43 %
Tlak zraka : 1013.4 hPa
Izmjereno u : 22:00h (07.08.)